Hypotheken buitenland

Als je een hypotheek voor een huis in het buitenland wilt afsluiten zul je je huiswerk nog beter moeten doen dan wanneer je hier in Nederland een hypotheek aanvraagt. Waarom? Elk land heeft andere regels die van toepassing zijn op het afsluiten van een hypotheek. Waar ook Nederlandse banken die bereid zijn een hypotheek voor een buitenlands bezit hebben andere voorwaarden dan wanneer het ontroerend geod hier in Nederland staat. Waar moet je onderandere rekening mee houden?

  1. De wetgeving van het land
  2. Keuze van hypotheekverstrekker. Vaak is het verstandig om te kijken naar banken die vestigingen in je eigen land hebben en ook het land waarin het onroerend goed zich bevindt.
  3. Kies niet de eerste de beste, weest voorzichtig lees alle voorwaarden goed door.
  4. Wil/moet je de hypotheek in een andere valuta afsluiten? Houd rekening met valutarisico's en overweeg of je deze kunt dragen. Een valutahedge (waarbij bijvoorbeeld goudwaarde de valutaschommelingen compenseert) kan verstandig zijn.
  5. Wat zijn de afsluitkosten en welke rechten heb je als koper in het buitenland?

Voor alle bovenstaande aandachtspunten voor een hypotheek in het buitlenland geldt: Laat je adviseren door een gespecialiseerd financieel adviseur.

Overzicht per plaats voor Hypotheken buitenland